Tapahtumat ja työpajat

PERUTTU KORONA-RAJOITUSTEN VUOKSI.

FLAMENCO TRADICIONAL Y FLAMENCO CONTEMPORÁNEO

Tervetuloa aloittamaan uusi vuosi 2022 Marianna Stråhlmannin ja Anne Riikola-Sarkkilan yhteisellä ylemmän keskitason flamencotanssikurssilla.

Kolmen päivän kurssilla harjoitellaan flamencotekniikkaa, perinteistä fandangos de Huelva -tyyliä, ja tutustutaan nykyflamencoon kehollisuuden, liikkeen ja rytmin kautta erilaisin harjoittein.

Tule tanssimaan, oppimaan, nauttimaan ja iloitsemaan flamencotanssista erittäin kokeneiden ja arvostettujen flamenco-opettajien johdolla.

Aikataulu: 4.-6.1.2022 klo 17-19

Paikka: Helsingin Tanssikeskus, Sturenkatu 27, Helsinki.

Hinta: 90,00 euroa.

Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset 27.12.2021 mennessä osoitteeseen ole@fiestaflamenca.fi.

Ilmoittauduthan ajoissa, kurssilla on rajattu osallistujamäärä.

Lisää tietoa opettajista ja heidän toiminnastaan löydät sivuilta www.fiestaflamenca.fi ja www.vuelta.fi. Lisätietoja kurssipaikasta: www.helsingintanssikeskus.fi

HUOMIO!!

Helsingin Tanssikeskuksella on otettu käyttöön koronapassi alkaen 7.12.2021. Voitte ladata todistuksen etukäteen OmaKannasta https://www.kanta.fi. Opettaja katsastaa koronapassit tunnin alussa. Koronapassin lisäksi pyrimme turvaamaan kaikkien tanssijoiden terveyden käyttämällä tuntitilanteessa ja yhteisissä tiloissa kasvomaskia.

YKSITYISTUNNIT JA TILAUSTUNNIT

Haluatko hioa juuri omaa tekniikkaasi? Kaipaako koreografiasi harjoittaminen ohjausta? Haluatko ohjattua lisäharjoitusta treenikaveriesi kanssa? Anne Riikola-Sarkkila pitää yksityistunteja ja ryhmätunteja myös tilauksesta sopimuksen mukaan. Sisällöstä päätät itse! Hinta 100,00 € tunti sisältäen salivuokran, osallistujamäärästä riippumatta. Ota yhteyttä, niin sovitaan treeneistä!

Menneitä tapahtumia ja muistoja

27.10.2021. Anne Riikola-Sarkkila esiintyy illan aikana. Vapaa pääsy! Lisätiedot: Brindamos Finlandia
 
 
 

Nordic Flamenco: Northern Pulse

ONLINE -konsertti

Lauantaina 20. maaliskuuta 2021 klo 18.00 

Livenäytös ilmaiseksi osoitteissa

https://www.facebook.com/kanneltalo

http://www.kanneltalo.fi/

Elina Robinson – tanssi/dance, FIN
Rodrigo González – kitara / guitarMEX / FIN
Anne Riikola-Sarkkila – tanssi/dance, FIN
Anna Murtola – laulu/vocals, FIN
Ricardo Padilla – perkussiot/percussions, FIN
Lotta-Maria Pitkänen -viulu/violin, FIN
Christian Robinson – videotaide/video art, GB / FIN
 
Photos: Matti Sten. Graphic design: Christian Robinson
 
Tuotanto: tmi Elina Robinson

 

 
Caras del Flamenco. GrafiikkaPetri Sarkkila. Kuvat: Mervi van Veldhoven, Matti Sten, Jari Flinck, Inkeri Jäntti.

Caras del Flamenco – flamencon monet kasvot

 

Raahesali, Raahe 1.2.2020 klo 19.00

 kulttuuriraahe

Näyttämöllä:
Tanssi, palmas, koreografiat: Anne Riikola-Sarkkila ja  Elina Robinson
Kitara, sovitus ja musiikin suunnittelu: Rodrigo González
Laulu ja sovitus: Anna Murtola
Perkussiot ja sovitus: Pauliina Kauppila
Palmas ja sovitus: Laura Rintamäki
Valaistussuunnittelu: Petri Sarkkila
Puvustus: työryhmä
Taiteellinen johto ja tuotanto: Anne Riikola-Sarkkila / tmi Vuelta
 
Caras del Flamenco -konsertissa nähdään ja kuullaan flamencon eri tyylilajeja elävän musiikin ja kahden tanssijan tulkitsemana.Musiikki, liikekieli ja estetiikka vievät yleisön matkalle, jossa voi kokea, nähdä ja kuulla flamencon eri muotoja sekä aistia, kuinka moninaisesta taidemuodosta flamencossa voikaan olla kyse. Nimensä mukaisesti flamencolla on monet kasvot: iloiset, surulliset, vihaiset, viekkaat, viettelevät, nuoret, vanhat…

Konsertti koostuu kahdeksasta eri osiosta, joista jokainen on oma maailmansa, oma pieni teoksensa. Käsiohjelma kuljettaa matkaa eteenpäin ollen samalla pieni tietopaketti konsertissa esille nostetuista tyylilajeista.

FLAMENCO!

JOÃO LARA ja AGUSTÍN de CANTAROTE

WORKSHOP

Kansainvälinen ystävyysvierailu tammikuussa!

Upeat tanssija-pedagogi JOÃO LARA (pt/es) ja kitaristi-laulaja AGUSTIN DE CANTAROTE (es) pitävät kahden päivän flamencotyöpajan flamencoharrastajille perusteista edistyneisiin. Flamencotanssijat Marianna Stråhlmann ja Anne Riikola-Sarkkila ovat menossa mukana tukemassa ja auttamassa osallistujia ja opettajia koko workshopin ajan.

Workshop sisältää flamencomusiikin teoriaa, palmasharjoitteita, flamencotanssin tekniikkaa sekä tanssijan vartalonhallintaa ja vuorovaikutusta musiikin kanssa.

Aikataulu:
lauantai 11.1.2020 klo 12-15
sunnuntai 12.1.2020 klo 17-20

Paikka:
Helsingin tanssikeskus, Sturenkatu 27, Helsinki

Hinta:
90,00 € (early bird -hinta 15.12.19 saakka 80,00 €)

Järjestää: Flamencokoulu FiestaFlamenca yhteistyössä tmi Vuelta

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: marianna@fiestaflamenca.fi
Lisätiedot: anne@vuelta.fi

FLAMENCO! – flamencon ilta

Flamencon ilta lauantaina 11.1.2020 klo 20 alkaen ravintola Siltasessa Helsingissä! Vapaa pääsy!

Onda ottaa vastaan pöytävarauksia ruokailijoille –
https://book.dinnerbooking.com/fi/fi-FI/book/index/2147/2

Ohjelmasta vastaa kansainvälinen ryhmä flamencon ammattilaisia. Illan aikana nähdään ja kuullaan sekä perinteistä että modernia flamencoa. Tervetuloa!

Kitara ja laulu: Agustín de Cantarote (es)
Tanssi: João Lara (pt/es)
Tanssi ja palmas: Rodrigo González (mex)
Tanssi ja Palmas: Marianna Stråhlmann (fin)
Palmas: Anne Riikola-Sarkkila (fin)

Tuotanto: Flamencokoulu FiestaFlamenca ja Vuelta yhteistyössä ravintola Siltanen

Tietoja esiintyjistä:

João Lara (pt/es) on portugalilais-espanjalainen tanssija, joka nuoresta iästään huolimatta on saavuttanut merkittävää huomiota Espanjassa ja maailmalla. Hän on koulutettu ja palkittu tanssija. João on opiskellut täyden tutkinnon muun muassa stipendiaattina Fundación Christina Heeren -akatemiassa. Vuonna 2019 hän sijoittui toiseksi Concurso Internacional Flamenco Puro aikuisten soolosarjassa Jerez de la Fronterassa. Hän on tanssinut arvostetussa ryhmässä Compañia de danza de José Galván sekä esiintynyt teoksessa “Terapia” osana Compañia de danza de Luís de Utrera -ryhmää. Mainittakoot vielä, että Joaõ vei flamencotietoutta kotimaassaan suurelle yleisölle osallistumalla Portugal got Talent -tv-formaattiin menestyksekkäästi saavuttaen finaalipaikan vuonna 2018. Alkusyksystä 2019 hän on esiintynyt muun muassa Japanissa ja Meksikossa sekä lukuisissa tapahtumissa Espanjassa. João on rauhallinen ja taitava opettaja, jonka kurssilla jokainen oppii!

Agustin de Cantarote (es) on upeaääninen laulaja-kitaristi. Hän on syntynyt ja elänyt elämänsä flamencon ytimessä, Santiagon kaupunginosassa, Jerez de la Fronterassa. Agustin on tehnyt opetustyötä vuosien ajan Espanjassa ja Suomessa käyden säännöllisesti opettamassa flamencokoulu FiestaFlamencan kursseilla sekä tehnyt paljon yhteistyötä eri toimijoiden kanssa niin Espanjassa kuin Suomessakin. Agustin tunnetaan kärsivällisenä ja ammattitaitoisena opettajana, joka hallitsee erinomaisesti niin flamencon kuin suomalaisten flamenco-opiskelijoiden vahvuudet ja haasteetkin. Workhopin aikana Agustin ohjaa ja syventää musiikin, rytmin ja vuorovaikutuksen tietoutta flamencotanssijan näkökulmasta.

Rodrigo González (mex)on opiskellut flamencoa tiiviisti muun muassa Madridissa Amor de Dios -akatemiassa. Hänet
tunnetaan rytmisestä taituruudestaan sekä tanssijana että monipuolisena muusikkona. Hän opettaa flamencotanssia
pääkaupunkiseudulla ja toimii flamencokitaristina erityisesti tanssijoiden säestäjänä. Kiitelty, elektronista musiikkia ja
flamencoa yhdistelevä teos Replaying Silence kantaesitettiin vuonna 2016, ja teos sai erinomaiset arvostelut. Rodrigo tekee pohjoismaista yhteistyötä alan taiteilijoiden kanssa Nordic Flamenco -kollektiivissa.

Marianna Stråhlmann tunnetaan pitkän linjan flamencotaiteilijana,tanssinopettajana ja tuottajana. Hänen flamencokoulunsa FiestaFlamenca toimii sekä Suomessa että Espanjassa. Marianna on yksi suomalaisen flamencon uranuurtajista. Hän on toiminut lukemattomissa flamencotapahtumissa esiintyjänä, tuottajana, koreografina ja asiantuntijana. Hän on opiskellut flamencoa vuosia yhdeksänkymmentäluvun Madridissa. Aina iloinen ja energinen tansssija-tanssinopettaja Marianna opettaa ja esiintyy nykyään säännöllisesti sekä Suomessa että Costa del Solilla.
www.fiestaflamenca.fi

Anne Riikola-Sarkkila on opiskellut flamencoa useiden tunnustettujen flamencotaiteilijoiden johdolla lähes 25 vuotta Suomessa ja Espanjassa, ja opettanut flamencotanssia vuosituhannen vaihteesta lähtien arvostetuissa tanssikouluissa pääkaupunkiseudulla. Hän pyrkii edistämään flamencotietoutta Suomessa opettamalla, sekä tekemällä laajaa yhteistyötä alan toimijoiden kanssa. Anne on työskennellyt tanssijana, koreografina ja palmerana lukuisissa esityksissä, projekteissa ja näyttämöteoksissa, joista viimeisimpinä teoksissa Imperfecto ja Caras del Flamenco, joka on hänen toinen oma koko illan tuotantonsa isolle näyttämölle.

FIESTA DE NAVIDAD

Kuva: Matti Sten 2019

Helsingin tanssikeskuksen joulujuhlaa vietetään lauantaina 14.12.klo 18 lähtien studion tiloissa Sturenkadulla.

Ohjelmassa on flamencoa ja irlantilaista tanssia sekä elävää musiikkia. Illan päätähtinä ovat Rodrigo Gonzálezin, Tiina Murtolan, Elina Robinsonin ja Anne Riikola-Sarkkilan  tanssioppilaat. Musiikista vastaavat muun muassa Petri Lahtinen, Tuukka Vainiola, Janita Halonen ja Rodrigo González.

Tervetuloa nauttimaan tanssista, musiikista ja yhdessäolosta!

Liput ovelta käteisellä: 5 €

Tapahtuman järjestää Rodrigo González, Elina Robinson ja Anne Riikola-Sarkkila / Vuelta yhteistyössä Helsingin tanssikeskus.

19.11.2019. Anne Riikola-Sarkkila esiintyy illan aikana. Vapaa pääsy! Lisätiedot: Brindamos Finlandia

CARAS DEL FLAMENCO – FLAMENCON MONET KASVOT

 
Perjantaina 20.9.2019 klo 19, kesto n. 60 min
 
Kanneltalo, Klaneettitie 5, Helsinki
 
Liput 21,50 € / 16.50 € (sis. palvelumaksun)
 
 
 

FIESTA DE PRIMAVERA 2019

 
Rodrigo Gonzálezin ja Anne Riikola-Sarkkilan flamenco-oppilaiden kevätnäytös Helsingissä keskustakirjasto Oodin Maijansalissa sunnuntaina 26.5.2019 klo 13.00. Vapaa pääsy!
 
tanssi: oppilaat
kitara ja laulu: Rodrigo González
laulu: Janita Halonen ja Mira que Mira -kuoro
palmas: Anne Riikola-Sarkkila ja Marianna Stråhlmann
 
tuotanto: tmi Vuelta yhteistyössä tmi Rodrigo González ja keskustakirjasto Oodi
 
https://www.oodihelsinki.fi
http://gonzalezrodrigo.wixsite.com/flamenco
https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Keskustakirjasto_Oodi/Tapahtumat/Flamenco_Fiesta_de_Primavera_2019(186062)
 

TAMPEREEN FLAMENCOVIIKKO

Flamencoilta Juntos – yhdessä! torstaina 27.6.2019 klo 18

Pyynikkisali, F.E. SIllanpään katu 9, Tampere

Palavana-ryhmä esiintyy illan aikana!

BRINDAMOS FINLANDIA 

Tiistaina 21.5.2019 klo 19 alkaen

Paikka: Ravintola Tenho, Helsinki

Anne Riikola-Sarkkila esiintyy illan aikana.

Lisätiedot: https://www.facebook.com/events/424044211485544/

Kuva: Matti Sten 2019

STOORI TANSSIKATSELMUS

28.4. 2019 Tikkurila, Vantaa

Palavana osallistui Stoori-tapahtumaan. Ryhmän esitys ”Si me Vieras” valittiin arvovaltaisen raadin valitsemana tapahtuman iltanäytökseen! Hieno kokemus!

Lisätiedot Stoori tanssikatselmus

Stoori tanssikatselmus 2019. Kuva: Matti Sten.

Kevään 2019 workshop -kokonaisuus:

Tanssillista Mantón -tekniikkaa sekä flamencotanssin perustekniikkaa painottuen vartalonhallintaan ja liikkeen jatkuvuuden syventämiseen. Tämä workshop soveltuu perus- ja jatkotason tanssijoille. Sydämellisesti tervetuloa!

Lauantaisin klo 11.00-12.30 ja sunnuntaisin klo 16-17.30:

19.-20.1.

9.-10.3.

13.-14.4.

18.-19.5.  (peruttu)

HinnatWorkshop -kokonaisuuden hinta 12h = 160 €,  yksittäinen päivä =  25 €.

Opettaja: Anne Riikola-Sarkkila

Paikka: ”Johanneksen luola”, Johanneksenpuiston väestönsuoja
Merimiehenkadun ja Laivurinrinteen risteyksessä, 00120 Helsinki

Välineet: flamencotanssiin soveltuvat vaatteet, flamencokengät ja flamencotanssiin soveltuva huivi.

Lisätiedot ja  sitovat ilmoittautumiset sähköpostitse anne@vuelta.fi.

 

CARAS DEL FLAMENCO – flamencon monet kasvot

22.9.2018 klo 19.00 Akustiikka-sali, Ylivieska Tanssi Festivo -festivaali Caras del Flamenco -konsertissa nähdään ja kuullaan flamencon eri tyylilajeja elävän musiikin ja kolmen tanssijan tulkitsemana. Musiikki, liikekieli ja estetiikka vievät yleisön matkalle, jossa voi kokea, nähdä ja kuulla flamencon eri muotoja. Nimensä mukaisesti flamencolla on monet kasvot: iloiset, surulliset, vihaiset, viekkaat, viettelevät, nuoret, vanhat… . Teos koostuu kahdeksasta eri osiosta, joista jokainen on oma maailmansa, oma pieni teoksensa. Tanssi, palmas, koreografiat: Anne Riikola-Sarkkila, Laura Rintamäki, Elina Robinson Kitara, sovitus ja musiikin suunnittelu: Rodrigo González Laulu ja sovitus: Anna Murtola Perkussiot ja sovitus: Pauliina Kauppila Puvustus: työryhmä Taiteellinen johto ja tuotanto: Anne Riikola-Sarkkila / Tmi Vuelta Näyttämötekniikka: Akustiikka-Sali / yhteistyössä työryhmä

http://ylivieska.fi/tanssifestivo

FLAMENCOTANSSIN ALKEISTIIVISKURSSI

la-su 18.-19.8. klo 13.30-15.00 Kurssilla tutustutaan flamencotanssin liikekieleen, rytmiikkaan, käsien linjoihin ja vartalonkäyttöön. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita. Kurssi soveltuu nuorille ja aikuisille, miehille ja naisille. Tervetuloa rohkeasti mukaan! Ohjaaja: Anne Riikola-Sarkkila Paikka: Johanneksen Luola (Tanssikoulu FiestaFlamencan sali, Punavuori, Helsinki) Hinta: 45 € Välineet: liikuntavaatteet ja tanssiin soveltuvat kantakengät / flamenco- tai karakterikengät. Mahdollisuus lainata flamencohame kurssin ajaksi, ei välttämätön. Ilmoittautumiset 17.8. mennessä sähköpostitse osoitteeseen anne(at)vuelta.fi

FLAMENCOTANSSIN TEKNIIKKATIIVARI

La-su 18.-19.8. klo 15-16 Koputustekniikkaa ja piruetteja perus- ja jatkotasolle. Tunnilla tutustutaan myös Colombianas-tyylilajiin. Tervetuloa starttaamaan syyskausi! Ohjaaja: Anne Riikola-Sarkkila Paikka: Johanneksen Luola (Tanssikoulu FiestaFlamencan sali, Punavuori, Helsinki) Hinta 35 € Ilmoittautumiset 17.8. mennessä sähköpostitse osoitteeseen anne(at)vuelta.fi

TANSSI VIEKÖÖN -festivaali 24.-25.8.18

  • Palavana-ryhmä esiintyy pe 24.8. klo 18 Tansseja Maailmalta -näyöksessä.

https://tanssiviekoon.messukeskus.com/

TAMPEREEN FLAMENCOVIIKKO

Avoimet Lauteet to 28.6.18 Tampereen Telakka klo 20.00

  • Palavana-ryhmä esiintyy.

Fucsia, Vino & Fandango / Batácora pe 29.6. Sorin Sirkus klo 19.00

Kuva: Matti Sten
  • Anne Riikola-Sarkkila vierailee Maija Lepistön flamencotanssin koulutusprojektin 10-vuotisjuhlanäytöksessä.

http://tampereflamenco.com/

FIESTA DE LA PRIMAVERA!  26.5.2018 klo 20.30

Rodrigo Gonzálezin ja Anne Riikola-Sarkkilan flamenco-oppilaat esiintyvät lämminhenkisessä flamencojuhlassa. Esiintyjät: – Vueltan oppilaat – Rodrigo Gonzálezin oppilaat – Mira que Mira -kuoro Laulu: Anna Murtola, Janita Halonen Kitara: Ari Salin, Rodrigo González Palmas: Rodrigo González, Anne Riikola-Sarkkila Liput: 5 € ovelta käteisellä Paikka: Johanneksen Luola ”La Cueva”, flamencokoulu Fiesta Flamencan tilat. Osoite: Punavuoren väestönsuoja, Laivurinrinne 5 vastapäätä, Helsinki Ovet avataan yleisölle klo 20.00. Näytös alkaa klo 20.30. Järjestää: Tmi Vuelta ja Rodrigo González Flamenco

IMPERFECTO